کتاب «لیبرالیسم» نوشته لئونارد هابهاوس که به عنوان یکی از آثار مهم سنت فکری لیبرالیسم شناخته میشود، سرانجام پس از ۱۱۳ سال از نخستین انتشار در زبان اصلی، به فارسی ترجمه شد.
«ژیژک و الهیات» آدام کوتسکو با شرحهای معمول بر آثار اسلاوی ژیژک فرقی اساسی دارد؛ به عقیدهی کوتسکو، همزمان با افزایش اقبال عمومی به آثار ژیژک، نشانههای چرخشی به سوی الهیات در آرای او مشاهده میشود که از متفکری ماتریالیست مثل او بعید است!
گرچه «نژادپرستی» یکی از مفاهیم اجتماعی و سیاسی است که در پی تحولات اجتماعی سالهای اخیر بحث و گفتوگو دربارهی آن بیشتر به حوزه عمومی و میان مردم عادی وارد شده، این کتاب مجادلات پیرامون این موضوع و بحثهای پیشپاافتاده درباره این مفهوم را کنارگذاشته و از دیدگاهی علمی به تشریح آن میپردازد.
استونر، داستان زندگی مالامال از ناامیدی یک انسان دانشگاهی، رمانی است که 50 سال پس از اولین انتشارش ناگهان به یک اثر پرفروش تبدیل شد و همگان را شگفتزده کرد غیر از نویسندهاش که این اقبال در طول «زمان» را پیشبینی کرده بود؛ هرچند زنده نبود تا آن را ببیند!
«مکانهای ذهن» تصویری صمیمی از ادوارد سعید، روشنفکر حوزهی عمومی، به دتس میدهد که با قلم دانشجوی سابقش بر تسلط او در چندین زمینه و اهمیت او ۲۰ سال پس از مرگش و در دنیای معاصر، تأکید دارد.
فهرست قهرمانانی که نقش مهمی در جنگ جهانی دوم داشتند پر از نامهای آشناست اما کمتر کسی داستان «پرل ویترینگتون» را میداند؛ شاید به این خاطر که این زن شجاع برای چندین دهه از گفتن آن خودداری میکرد!
همیشه برایت مینویسم ماجرای واقعی نامههایی کاغذی است که دو دوست، دو زندگی و دو قاره را به هم نزدیکتر میکنند؛ این کتاب یادآور قدرت نامهها و ارتباطها و کلمههاست. ماجرای واقعی این کتاب یادمان میاندازد نوشتن برای یک دوست و انتظار رسیدن خبری از او چه شوق و هیجانی دارد!
این نقد کلاسیک شکسپیر که برای اولین بار در سال 1930 منتشر شد، روشنگر و نوآورانه است و این شاهکار محقق برجسته انگلیسی، جی. ویلسون نایت، یک سر و گردن بالاتر از تمام تفاسیر دیگر شکسپیر است.
«انقلاب بدون انقلابیون» ادعا میکند که بهترین راه برای درک تحولات سالهای 2010 و 2011 غرب آسیا که به «بهار عربی» مشهور شد، تحلیل این رویدادها در قالب مفهوم «انقلاب» است؛ مشروط بر اینکه نیروی نهفته در این مفهوم را در زمینه و زمانهای درک کنیم که همه چیز ضد-انقلابی است! دنیایی که دیگر ایديولوژیهای انقلابی آنچنان جذابیتی ندارند و نئولیبرالیسم در اقتصاد ...
شوالیه صنعت پخش ایران کیست و چگونه به این مقام نائل آمد؟! علی اصغر سعیدی در تازه ترین کتاب خود با موضوع زندگی و کارنامه تجار و صاحبان صنایع و سرمایهداران موفق ایران سراغ کارنامهی محمداسماعیل قدس رفته تا خواننده را با راه رفتهی این تاجر نامدار آشنا کند.
در طول جنگ جهانی دوم و در فاصله سالهای 41 تا 45 میلادی استالین با اصرار چرچیل مبنی بر حضور خبرنگاران غربی برای پوشش اخبار جبهه شرق موافقت کرد؛ اما او هرگز کسی نبود که بگذارد این خبرنگاران بنا به میل و صلاحدید خود اخبار شوروی را مخابره کنند؛ استالین همزمان کوشید میزبانی بینظیر و رهبری مقتدر باشد؛ نتیجه: قفس طلایی به نام هتل متروپل!
کتاب «تاریخ فشردهی چین» نوشته لیندا جیوین راهی را که این کشور بزرگ شرق دور از سرچشمههای قبیلهای خود تا دوران امپراتوریهای افسانهایاش و تا حزب کمونیست امروزی تحت رهبری شی جینپینگ پیموده است، پی میگیرد.
رماننویسان مدتهاست که تهدید یک حکومت توتالیتر برای کشورهای لیبرال را تصور کرده و درباره آن هشدار دادهاند. نویسندگان بریتانیایی قرن بیستم، از جمله جورج اورول، آلدوس هاکسلی و رابرت هریس، با به تصویر کشیدن ویرانشهری ضد دموکراتیک مخاطبان انبوهی را به خود جلب کرده و راهی برای تفکر درباره دموکراسی در معرض تهدید گشودهاند.
یانیس واروفاکیس اقتصاددان و وزیر دارایی سابق یونان، در کتاب جدید خود استدلال میکند که ظهور یک نظام جهانی جدید مبتنی بر فناوریهای بزرگ، ما را به رعیتهای دیجیتال تبدیل کرده است.
کتاب حاضر بخشی از طرح فرزین وحدت، استاد ایرانی جامعهشناسی در امریکا، با موضوع «مدرنیته و نسبت آن با ایران، اسلام و جهان اسلام» است. کتاب «رویارویی فکری ایران با مدرنیت» و «اخلاق اسلامی و شبح مدرنیته» از دیگر آثار فرزین وحدت در این پروژه فکری به شمار میآیند.
کتاب «مغز اندرو»، رمان آخر دکتروف، بعنوان تکگویی اعترافگونهی دانشمند مستعد و فریب خوردهای نوشته شده که استعدادش در پنهان کردن احساسات، به ماهیت ذهن آدمی ربط پیدا میکند. این داستان جذاب نامحتملیِ پذیرش حقیقت از طریق ابزار فکر و زبان را بررسی میکند. بقول خود اندرو: «تظاهر کار مغز است؛ کاری است که مغز انجام میدهد».
رمان «به کتابفروشی هیونام دُنگ خوش آمدید»، داستانی است دربارهی توانایی پذیرش زندگی و قدرت شفابخش کتابها که به خواننده یادآوری میکند که هیچ وقت برای شروعی دوباره دیر نیست!